Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи

Роман Кубишкін

06.09.2017

Роман Кубишкін (41 рік), будівельник, має сина, приєднався до руху “Правий сектор” в середині 2014 р. Він воював у селі Піски, поруч із зруйнованим Донецьким аеропортом.

Ледве не загинув від вибуху снаряду 22 січня 2015 р. Його побратими справді подумали, що він помер в результаті тяжкого поранення – він втратив більшість правої півкулі головного мозку.

“16 клінік відмовилися брати Романа на лікування. “Нодус” єдиний взяв”, – розповідає Ірина, мати пораненого. Романові надають допомогу в центрі “Нодус”, сучасному нейрологічному та нейрохірургічному реабілітаційному центрі, розташованому в Броварах неподалік Києва. Місячне утримання Романа коштує 70-80 тисяч гривень, його забезпечують за рахунок приватних внесків і волонтерів.


 “За три місяці син набрав 10 кг і має зовсім інший вигляд і тіла, і лиця. Схожий майже на здорову людину”, – каже мати Романа. Роман зовсім не може рухатися і говорити. Він часом розуміє і може виконувати прості команди, такі як – стиснути руку чи кліпнути двічі, показуючи, що він розуміє, хто на нього дивиться.

На фото його підняли в вертикальне положення завдяки спеціальному кріпленню. Це допомагає реабілітувати його відчуття простору і балансу, щоб стимулювати мозок почати комунікувати з тілом. Він дихає через трубку у шиї. Годують його через іншу трубку, якою їжу вводять прямо в шлунок. Київ, 28 липня 2015 р.

Ірина, мати Романа.

Фотографія Романа до поранення.

Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!