Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Вчені всього Світу повинні сьогодні обʼєднуватися в боротьбі зі злом

Вчені всього Світу повинні сьогодні обʼєднуватися в боротьбі зі злом

Психоневролог (психіатр), лікар ФРМ, кандидат медичних наук, заступник директора-медичний директор
5 Вересня 2023
189

Наші знання та вміння не лише допомагають в наданні кваліфікованої, високоспеціалізованої, високотехнологічної медичної допомоги пораненим Героям.

Наші знання - наша зброя для досягнення Перемоги.

Насичено пройшли дні обміном досвіду з колегами в рамках WPA Teaching Programme «Recent Advances in Psychiatry» та «The 7th Ukrainian Psychiatry Association Research Course for Early Carrier Mental Health Specialists and Students».

В стінах Collegium Novodvorscianum, Nowodworski Assembly Hall, Медичного коледжу Ягеллонського університету, одного з найстаріших вищих навчальних закладів Європи, було обговорено результати досліджень самих актуальних тем в Психіатрії сьогодення.

Свої наробки представили як професори кращих медичних закладів та установ Світу, так і молоді вчені України. Важливо і цінно було почути та відчути підтримку наукової спільноти вченим нашої країни. Всі розуміють реалії військового буття та кожен намагається на своєму рівні допомогти.

Також, в програму заходу входили Майстер-класи "Mental health system in Krakow" із візитами в спеціалізовані заходи, де працюють та лікуються пацієнти (Pan Cogito, Department of Psychiatry).

Звісно, ми представили й результати роботи нашої команди в доповіді: «An interdisciplinary approach in the diagnosis of functional, organic changes and therapy of cognitive, emotional-volitional disorders in patients with stress-induced disorders as a result of military aggression in Ukraine». Що викликало не тільки інтерес, але й жваву дискусію та запит від професорів провідних інституцій на продовження проведення досліджень та надання їх результатів в подальшому в більшій мірі.

Для мене особисто ці дні стали підтвердженням наших вірних дій та напрямку руху. А також - розумінням того, що ми дійсно маємо осягнути всі фронти і всі поля, як бойові, так і наукові, щодня самовдосконалюватися, набувати нових знань і вмінь, єднатися, втілювати ідеї в життя, заради кожного Життя. Тільки тоді ми зможемо перемогти!

І так, в умовах абсолютно англомовного заходу приємно при завершенні доповіді гаслом «Слава Україні!» чути в залі різні акценти відповіді «Героям Слава!».




Останнi статтi

Блогери

Олена Федорівна Майданник
Психоневролог (психіатр), лікар ФРМ, кандидат медичних наук, заступник директора-медичний директор


Олександр Васильович Кулик
Заслужений лікар України, доктор медичних наук, нейрохірург вищої категорії, лікар функціональної діагностики, лікар ФРМ, директор центру

Категорії
Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!