Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Повернути героїв у стрій: На Київщині стартує новий соціальний проєкт

Повернути героїв у стрій: На Київщині стартує новий соціальний проєкт

07.08.2023

Повернути героїв у стрій: На Київщині стартує новий соціальний проєкт

У Броварах на Київщині відкрили "Школу фізичного терапевта". У ній будуть підвищувати кваліфікацію фахівці з нейрореабілітації задля лікування травмованих захисників та цивільного населення України.


Навчання відбуватимуться на базі науково-практичного центру нейрореабілітації "Нодус". Серед викладачів — лікарі клініки "Нодус", а також досвідчені практики з інших лікувальних закладів країни. У школі будуть використовувати напрацювання центру та передові світові методики. Передбачається, що завдяки діяльності "Школи фізичного терапевта" поліпшиться ситуація з доступністю лікування нейротравм в усій Україні.


Перша пілотна група складатиметься з кількох десятків учасників з усієї країни, які пройдуть спеціальний відбір. Навчання для них буде безоплатним і триватиме протягом місяця. Після завершення курсу вони повернуться до своїх медичних закладів, щоб надавати допомогу у складі міждисциплінарних команд лікарів. 


Зокрема, за рік планують підготувати до 200 фахівців, кожен із яких зможе працювати в середньому з десятьма травмованими пацієнтами.

Проєкт реалізується за підтримки компанії EPAM  Ukraine та БФ "КРАН".


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!